08 oktober 2011

Att se omvärlden i ett litet öga....

Det är riktigt roligt att se läget genom kameraögat:
Här kommer ett axplock av senaste veckornas bilder....


En nostalgitripp på en hamburgerkedja, där Bengt och Leif hyllas stort:



Eller vad sägs om den omdebaterade goddispåsen, där en kines avbildats i alla år på ett visst sätt och nu menar kritikerna att den är en nidbild. Där undrar jag bara om lille Carl Almen som är lille svenske lintotten på Kalles Kaviar, en liten svensk -- är den nidbilden också dags att plocka bort....?


Den här skylten på en lastbil är underbar -- undrar om chauffören vet om att den sitter där, eller om dennes kompisar placerat den där som 50-årspresent?


Meningen med livet -- som jag har undrat, men meningen ligger i Teknik-magasinet! Waow!

Och Kist-tomater -- en spännande nyhet på marknaden!

Det här känns lite scary -- i mitt p-hus, där jag har parkeringsplats längst upp på 6 våningar, där är brandposten ur funktion....betänk om något händer? Varför bemödar man sig med att sätta upp en lapp, istället för att snabbt åtgärda säkerhetsgrejer?

Den här konstruktionen fick både Petter och jag fundera länge över -- varför hhar man spetsat på 3 tennisbollar på en nummerplåt? För att man brukar bumpa i något, för att täcka över något?

Jag gillar saker som har med fjäll att göra -- fjällhästar och fjällskinka! Underbart!!

Dagens tanke...om omvärlden... jag älskar att tänka fotomässigt, det är alltid spännande att se världen i lite andra perspektiv och det hjälper kameraögat till med.

Kardemummabullar!


Bakat bullar, också en sån där sällangrej, som jag inte så ofta har prioriterat att göra! Men idag blev det dubbel sats kardemummabullar! Doftar riktigt gott i huset, när man får fylla luften med goa dofter!
Så nu finns det lite bullar tills Adam kommer hem på höstlovsveckorna!

Dagens tanke...om att baka....det finns något gediget med att försörja sig själv med bl.a. sitt eget bröd, vilket det än är. Det finns en trygghet i att veta vad man stoppar i för råvaror, det finns en skön känsla över att kunna välja ingredienserna själv och det finns en glädje i att både tillverka och se och käka resultatet! Mumma kardemumma!