30 december 2010

Forskarmössan på!

Hörde idag vid en årskrönika med anledning av det som hände i Bjästa med den våldtagna flickan och vuxnas svek mot brottsoffret, att Språkrådet hari sin nyordslista antagit ett verb -- att bjästa, vilket betyder "att ta parti för förövaren som utfört ett brott".
Känns något overkill om jag får säga min mening....det kanske räcker med det som har varit i den lilla orten, varför strö salt i såren?

Är spännande tider just nu eftersom Sofia ska flytta hit till Östersund och hon jagar lägenhet med ljus och lykta. Hoppas att allt löser sig vännen! Du är varmt välkommen till stan!


Idag har jag förberett inför nyårsmiddagen, som går i 80-tals-stuk! Skagentoast med kräftstjärtar till förrätt, smördegsinbakad fläskfilé till huvudrätt och till efterrätt så bakade jag en cheesecake idag -- min favvo med philadelfia-ost i och digestivekex, serveras med bärsås (imorgon hallon). På kvällen blir det en ostpaj med caviar, rödlök, creme fraiche....Yes!

Dagens tanke...om forskarmössan på....idag har jag försökt ta mig an den forskarrapport som jag får vara med och skriva kring unga konfirmandledare. Jag försöker jobba kring historiken och hur det här utvecklats. Spännande, kommer i bokform i vår!