12 juni 2010

Examensdag från Rymdgymnasiet....


Igår fick vi fira skolavslutning på Rymdgymnasiet i Kiruna. Trevlig tillställning och firande av studenter också. Det som de inte riktigt klarar av, vilket jag tycker är ett krav, är att de kan sjunga studentsången riktigt. Den ska man träna på rejält, för den enda gång man sjunger den är ju när det är studenten.

Adam gav sin rektor Christina ett fång rosor, som tack för det här året. Hon är riktigt härlig och suverän som rektor, hon gör hela Rymdgymnasiet tycker jag.
Det är några som slutar i Adams klass, bl.a. Adams kompis Frej, som väljer att flytta tillbaka till Östersund igen.
Adam hade kolten på sig dagen till ära, med nya 18årssmycket på. Riktigt fint!

Rymdgymnasiet består av en klass i årskurs 3 (Rymdtekniker), en klass i årskurs 2 (också Rymdtekniker) och 2 klasser i årskurs 1 (Rymdvetare och Rymdtekniker där halva klassen är skidåkare (VIG)). Till hösten blir det troligtvis 2 nya klasser RT och RV....

Adams klass RT1 består av halva klassen rymdnördar och andra halvan av vigdar (alltså skidnördar), för när det handlar om "nördhet" så är de här skidåkarna riktiga nördar på sitt område -- som när de här om natten skrapar till sig sista snön i backen för att göra sommarskidfilmen, eller hur de i sommar tänker åka skidor i vattenhopp, sommarrails m.m.

Dagens tanke...om Den blomstertid nu kommer...det är något visst med skolavslutningar, var än de är. Nu var vi i skolans aulan och inte i nån kyrka, men det spelar mindre roll. Det jag saknade den här gången var att få sjunga "Den blomstertid nu kommer". Björn Ulveaus hade ett bra inlägg om skolavslutningar i kyrkan Rör inte barnens "Den blomstertid", trots att han är med i Humanisterna, så vill han ändå bevara det kyrkliga och aboslut i kyrkans lokaler. Läs det gärna på http://www.expressen.se/debatt/1.2017590/bjorn-ulvaeus-ror-inte-barnens-den-blomstertid