16 september 2011

Mat, bak, fix!


Denna vecka ledig vecka bara sådär och helt underbart! Petter och jag har hunnit en massa saker som är tokkul att hinna med -- röja på balkongen och röjt bråte i Härbret och så ägnat mycket tid till att laga mat;
först blev det Äppel-päron-plommonmarmelad med touch av kardemumma och citron, samt äppel-päronchutney med chili.
sedan gick vi över till Emmas fisksoppa med ailoi (tokgod), där jag stoppade i Petters uppfiskade öring från Storsjön -- mums! Det blev rödbetscarpaccio samt apelsinkryddade ugnsrostade morötter.
Idag har vi bakat mammas sockerkaka (mumma!), kärleksmums och så blev det ugspannkaka med rivet äpple i. Förra veckan gjorde jag en tokgod skinksås, samt en köttfärssås som blir svårslagen eftersom jag inte kommer ihåg hur jag gjorde...;)

Vill bara påpeka till min arbetskamrat Maria att idag tog vi fram Iona-kakorna med citronchokladen på...har ännu ett paket kvar också....!

Dagens tanke....om omprioriteringar....har så sällan prioriterat tid till sånt här, när man jobbar järnet och knappt andas emellan. Numer prio på annat som ni vet! Och det är tokkul!