04 februari 2010

Föräldradagar på Rymdgymnasiet...


Idag vill jag gratulera min kära storasyster Inger som fyller år -- 59 hela sådana! Hon är världens bästa syster! Hon har också när jag kom som sladdis, fått offra en hel del...blir så med en tonåring som får småsyskon....
Tack för ditt tålamod systrami! Och stor kram från lillasystern!


Här på Rymdgymnasiet i Kiruna har vi föräldradagar den här veckan, vilket innebär rundvandring, föräldraträff, klassträff och mentorsamtal m.m.
Riktigt bra gymnasieskola, privat, liten i antal elever, närhet med lärare och med en utbildning som står sig högt i framtiden och där Adam också får kombinera med sitt specialintresse jibbing på hög nivå.
Den här veckan har de jobbat natt alla VIG:are (Vinteridrottsgymnasiet) för att få ordning på backens hopp här i Kiruna och imorse kom han hem 07.20 efter ett rejält nattpass.

Den här veckan har han Niklas Karlström, elitskidåkare som tränare, riktigt roligt!

Rektorn på skolan Christina, är en skön lirare och skolan i sig utökar nu med två klasser i varje årskull, så det blir både RT och RV för varje årskull. Adam går RT, Rymdtekniskt program och RV är Rymdvetenskap (naturvetenskapligt inriktad). Dessutom så är Vinteridrottsdelen kopplad till RT, så där är klassen delad i hälften/hälften...och med de här skidåkarna, så säger rektor Christina -- rymdgymnasiet kommer aldrig att bli sig likt...*ler*....nä, inte med de här boysen med sin klädstil, sitt intresse, sitt fokus...de kallas för "mössorna" av en av lärarna... Skolan har eget rymdobservatorium och samarbete med bl.a. IRF (Institutet för rymdfysik), Esrange som är raketbasen, EISCAT (radaranläggningar som studerar rymdens atmosfär), ESA (Europeiska rymdorganisationen), Spaceport Sweden (rymdturism) etc....

Dagens tanke....om Rymdgymnasiet....det är så roligt att Adam valde den här utbildningen, för jag tror att han kommer att få med sig en spännande grund att bygga vidare på när det gäller rymddelen. Att han sen får utbildas till en toppskidåkare, som är skolans mål med de här VIG-eleverna, känns ju som en förmån för honom såklart!