21 maj 2010

Absorberar sol....

Vi fick ut tentan idag, tredelad sak med etik, religionsfilosofi och systematisk teologi med livsåskådningsforskning...så den är det bara att kasta sig över!
Adam har haft tre prov idag och två gick ändå bra, så det är fin utdelning! Bra kämpat vännen!

Och idag har det varit underbart väder...strålande sol, så det var riktigt skönt att ta en stund på eftermiddagen och suga i sig solstrålarna, man vet aldrig när de kommer åter...Våren är kommen till Frösön, björkarna har slagit ut med små musöron och påskliljorna blommar och jag har klippt gräsmattan för första gången. Allt som grönskar suger också i sig solens energi totalt.
Idag har också min förre biskop Tony begravts i en nyrenoverad Storkyrka i Stockholm. Solen fick skina på honom med värme idag och jag vet att det var en fin begravning i form av en påskdagsmässa, precis som han önskat, många var där för att ta adjö. Påskliljan är beviset att efter mörker kommer ljus, det som funnits begravt blir levande igen, precis som påskens budskap vill berätta, precis det evangelium som Tony ville att vi medarbetare skulle föra vidare.
Tack Tony för de 8 år du var min chef, för alla spännande tankar vi delat, för saker vi inte var överens om (minns bl.a. ett tillfälle när du ville "få över mig på din sida", men jag stod emot, vilket var tur, för jag fick rätt, vilket du inte hade trott) och för saker vi tillsammans kunde driva en utveckling kring. Tack för stödet i konfirmandprojektet där du var min styrgrupp. Det sista du sa till mig när vi sa hejdå och kramades om, vid din avtackningsmiddag i höstas, var att du hade önskat få viga mig till präst och jag svarade att det kommer ingen annan biskop att få göra heller...

Dagens tanke...om tentaångest...nu är det sista tentan på den här kursen och det märks...jag har skrivit ett antal PM, seminarieinlägg, skrivuppgifter och tentor nu, så hjärnan vill ta sommarlov, men kroppen tvingar till att köra...ångest...lovar att inte skriva mer om det när tentan är klar! Istället ska jag "återuppstå" till liv och njuta av uppståndelsens blomma...påskliljan!