06 mars 2010

Den femte årstiden är här....


En skön dag till fjälls idag, Adam åkte skidor i Åre. Klarblå himmel, sol och minus 12 i Åre (minus 24 hemma på Frösön).
Jag och Petter tog "tjuren vid hornen" och gav oss den på att vi ska försöka ta oss upp till härbret, där det är meterhögt med snö som bara är fluffigt rakt i genom! En skoter hade kört över lägdan, så lite lite hjälp fick vi en kortare väg, men slutet fick vi krypa och kräla oss upp sista biten. Sedan fick snöslungan försöka beta sig igenom bit för bit, med mig och skyffeln framför i meterhög snö...riktigt riktigt jobbigt och vi orkade köra ner tillbaka till skoterspåret, det fick räcka så länge....
Men vi har aldrig varit med om detta, under de 11 år vi haft härbret, att vi inte mellan december och mars har kunnat komma åt det på riktigt. I Edsåsen är det inga som heller har kunnat köra skotrar förstod vi när vi pratade med en av grannarna, skotrarna sjunker ner och försvinner i snön...så nu längtar alla efter lite dagsmeja så snön sjunker ihop och blir lite tyngre, samt kyliga nätter och får bättre bärighet.
Skönt att sen få sitta ute i solen och käka lunch på verandan...vårvintern är här, den femte årstiden!
Konstigt att bordet inte knäckts av mängden snö...
Dagens tanke....om vårvintern....det är den klart bästa årstiden...när det är såna här dagar som idag med runt minus 10, sol och härlig snö och den årstiden finns nästan bara här, för längre norrut är det kallare och oftast söderut är det varmare, så det är just här och just nu som det är som bäst här i Jämtland. Kom hit och hälsa på vettja, ni som inte har förmånen att bo här!