09 augusti 2012

Andligt spa

Idag har jag och Petter spelat en golfrunda i skönt väder, började med +11 och lite sommaregn och slutade med sol och  +16. Det gick hyfsat ändå och det som var allra bäst var att ingen av oss hade med mobilen, en dag av andligt spa från omvärlden en stund.

Dagens tanke...om att få koppla ifrån...det är viktigt att man kan få koppla bort, vara onåbar och vara för sig själv emellanåt. Dagarna fylls med interaktivitet och kontakter med andra -- den som jag bäst måste gilla att umgås med är mig själv, eftersom det är ett konstant tillstånd -- och jag njuter av det!

Semestertripp med många goa möten....

Nu har vi varit på vår semestertripp söderut och det blev några stopp på vägen!
Första stoppet blev hos systeryster i Stockholm och där vår årliga golftävling LI Invitation ihop med hela släkten Liljeblad-Lindberg-Lindström! Härligt att få umgås med alla och Adam fick bo hos kusin Kristofer med familj -- full rulle!
Och Åsa vann LI iår, grattis!!!




Dessutom hann vi träffa bästa döttrarna Emma och Johanna med mor Karin på Gröna lund och jag fick åka bergochdalbana med Adam och Johanna! Jag åkte till och med nya banan Insane och var det något den var så var det just Insane, men alldeles underbar!! Blir så glad över att få träffa våra dopfadderbarn -- lavUbabes!


Adam behövde hem och jobba, så detta var första sommaren som han inte följde med till Valdemarsvik och farmor -- mycket knepigt kändes det att han reste hemåt och vi vidare.
Men innan vi tog Östergötland i besittning, så körde vi mot Uddevalla och vännerna Helmersons. Trevliga dagar ihop, det var länge sen vi sågs! Värdefullt på många sätt.

En tur via Ullared och fenomenet Gekås och där kunde vi lugnt betrakta både kundvagnsrace, handla lite som vi behövde, såg Ola-Conny vid brödet, köpte vinterskor på en annan affär och sen reste vi vidare mot Gränna, där polkagrisarna bor!

Några dagar med svärmor i Valdemarsvik var nödvändigt och vi hann med både golf på Waldemarsviks golfklubb, på Söderköpings golfklubb, härlig date med vännerna Sjövalls i Skälboö, plantering av blommor på Gretas grav, träning på Itrim i Norrköping och lite glass från Smultronstället i Söderköping!









Dessutom en dag på klipporna ute på Ekön i Gryts skärgård - mitt favoritställe på jorden -- där får jag njuta och må gott!






















På vägen hem körde vi över Vingåker, där vi stannade till på Outlet och det blev Ittala outlet med lite Höganästallrikar, Delicato-outlet med lite kakor och så outleten med märkeskläder, där jag hittade skjortor till Petter, och vinterjacka till mig!



Dagens tanke...om skön semester....Vi har haft härliga dagar, värme i precis min smak (mellan +22 och +25) och hunnit med det vi ville! Alltid gott att få komma hem igen, för här hemma väntade en massa jobb med rum, sortering och en massa annat!