22 november 2010

Extremt vimmel på Storsjöteatern!

Ikväll har jag och min vän Karin varit på Elixir filmfestival, extremsporternas vinterversion. Riktigt fina filmer och fantastiska utmaningar -- helt extremt!
Härlig film var Buffin Babes. Den handlar om Emma och Vera Simonsson som begav sig till Baffin Island i Kanada tillsammans med norskorna Ingebjörg Tollefsen och Kristin Folsland Olsen. Under 80 dagar skidade de 1.400 kilometer över ön. Där fick de sällskap av isbjörnar, en cirkus och en majestätisk natur. För bedriften utnämndes Vera Simonsson till årets äventyrare i Sverige!

En mycket speciell film om en toppbestigning är Mount St Elias
En film om världens längsta topptur. Tre skidåkare står med pjäxorna i havet och går sedan upp till 5500 meter för att åka skidor ner. Det blev en film om att pressa sig fysiskt och mentalt till sin absoluta gräns. Och allt utspelas i Alaskas magiska landskap.
Dagens tanke...om extremsporter....vi har ju en son som håller på med en extremsport. Man undrar mycket vad det är som driver de här människorna att testa gränserna, att också ha en inneboende rädsla, samtidigt som man utmanas av den känslan?