15 mars 2012

En händelserik vecka!

Den här veckan som passerat har varit full snurr, jag har transporterats 400 mil i vårt avlånga land och hunnit med en del...
Startade veckan med mina kollegor, stiftskansliet och stiftsstyrelsen på Holiday Club i Åre. Erik och jag har fått nya kollegor nu med Anders som vikarierande stiftskonsulent för Svenska Kyrkans Unga och Eva som ny stiftsadjunkt! Välkomna in i gänget! Det blir tokbra det, det enda som jag just nu funderar över hur i hela friden jag blev så in i bomben kortväxt....eller ja, det vet jag ju, jag är ju same....


Efter tre dagar i Åre, så bar det hem och packa om och så en flygtur via Arlanda och bil till Strängnäs med övernattning i lilla pittoreska staden. Strängnäs domkyrka här och på Arlanda fascinerades jag över en gigantisk flock kajor....och det var inte bara några stycken, hela himlen var svart -- riktigt scary faktiskt och tänkte att det här är inte läckert för flygmotorerna...

Så hem igen och landade på Frösön torsdag kväll, hämtade upp Petter och iväg till Åre igen, där vi hyrt Drömstugan. Martin och Adam redan på plats och syftet nu var att jag skulle vara portdomare på damernas alpina världscup, kanske för sista gången, för nu har FIS bestämt att man inte behöver det mänskliga ögat på plats, utan det blir videogranskning som gäller fortsättningsvis. Synd för vår slalomklubb, eftersom det ger en bra intäkt att vi föräldrar ställer upp och fixar detta frivilligt! Och så är det ju alltid roligt att vara nära där det häänder -- man kommer liksom inte närmre åkarna....men det såg tungt ut för Anja och vi sa det att hon inte åker med den nya tekniken tyvärr och det kommer snart ett besked att hon ger upp karriären och mycket riktigt...den kom igår den! Anja lägger av!

Direkt hem och packa om och så rullar Adam och jag med Adams bil mot Kiruna, för nu är Adams sista sportlov slut. Vi har en fin resa norrut, gott att komma fram och jag städar lägenheten åt honom.

I Kiruna blåser det storm, men det hindrar inte mig att gå en promenad och gå förbi Samegården, så att jag har koll på hur det ser ut där inför studenten. Dessutom hinner vi fixa med studenttårtor och jag bokar undan renstek som vi ska göra tjälknöl av den. Jag gillar Kiruna, stan har en charm och det blir trist att lämna den sedan, men var sak har sin tid. Det var också gott att träffa Katarina som köpt vår lägenhet och få skaka hand på affären, inte bara över mail och telefon.

Adam och jag åkte till Kiruna kyrka och gick in en stund, så att han åtminstone hade varit in där någon gång under de tre år han bott i stan. Kyrkan är fantastisk och som en stor kåta! Underbart!

Det som också varit i fokus, har varit planeterna Venus och Jupiter som kväll efter kväll synts så tydligt på stjärnhimlen, 2 starkt lysande stjärnor, som står nära varann. Dessutom uppe i Kiruna var det båda kvällarna otroligt vackert norrsken! Man blir så lycklig av att se sånt här!

Dagens tanke...om en snurrig vecka....ja, det blir så här emellanåt, mycket snurr och denna vecka var det mest privat. Och ändå har jag med denna vecka i bagaget, klarat av att ta fler kilon och hålla måltiderna. Jag är stolt över mig själv faktiskt!