09 februari 2011

Vackert som en vinterdag i Kiruna


En otroligt vacker dag i Kiruna med klarblå himmel och minus 20 och allt inbäddat i mängder av snö. Vaknade till ett magiskt skådespel över Luossabacken där det först vid 07.30 var en skön lila-rosa färgad himmel och sen kom solen lågt smekande, för att sen blomma ut till en fulländad sol-dag i fjällvärlden! Dessutom en backe i solnedgång där ljuset börjar återgå till det rosa-lila igen.

Petter och jag åkte till Kiruna kyrka och kikade, den har formen av en kåta och inuti var den helt otrolig, mycket speciell och annorlunda. Jag är helt fascinerad, har inte sett något liknande förut.

Sen gjorde vi ett besök på Samegården och bokade in Adams studentfest där. Känns gott att ha sånt klart redan nu! Fredag 8 juni 2012 -- då ska den här studenten bakas ut!! Våra nära och kära -- välkomna till Kiruna och fira med oss då!

Var och kikade i backen där nu äntligen hoppen är klara för VIG-arna och det ser riktigt fint ut. Maffiga hopp och Adam berättar att de är kungliga -- äntligen skidåkning i parken! Lånar några bilder på Adam i vit jacka och lila byxor, av en av hans klasskompisar.


Dagens tanke....om en härlig vinterdag...jag gillar såna här sprakande vinterdagar, där det är så vackert för ögonen, att man nästan inte kan sortera alla intryck. Fint är det, så mycket vet jag! Glad att få vara här hos Adam några dagar, även om han ikväll insjuknade, men då är det ju tur att vi är här hos honom!