02 oktober 2011

En ny värld öppnar sig...


Har lagat lasagne idag för att Adam ska få med sig upp till Kiruna! Har en kokbok som jag fick när jag var 14 år, från 1978 och inser att omvärlden verkligen har justerat sig...
På Lasagnereceptet, som står under "Makaronrätter" så pratas det om "tunna plattor av makarondeg" och även "bandmakaroner"....begreppet pasta kom nog till svensk matlagning lite senare....;)

Hittade även en installation, som en bordsdukning i ett församlingshem i vårt stift, som jag fortfarande inte riktigt förstår mig på....

I en snygg låg "blomkruka" så fanns stenar och mitt i allt står en kaffekopp och kaffefat modell äldre....måste säga att det inte hörde till min smak av bordsdekoration, men skulle väl anspela på kaffet och fikat liksom...njae, tasteless!

Dagens tanke...om hur saker och ting förändras....jag har inte reflekterat riktigt över att min kokbok åldras! Men det är väl klart, allt och alla åldras...Lasagnen är likadan i receptet, precis som jag -- det är liksom bara kosmetiken och det yttre som förändras, eller?