11 december 2012

Uttröttande...

Det finns några saker som gör mig trött:

* Allt tjafs om att skolavslutning i kyrkan skulle vara fel -- enligt FN:s barnkonvention har barn rätt till andlig utveckling. PUNKT! De föräldrar som vill ta ifrån barnen detta, bryter mot barnkonventionen! De föräldrar som inte ser religionen som en del av helheten har fått det hela bakom foten! Människan har en andlig dimension och vårt samhälle bygger på lagar, instutitioner såsom sjukhus, skolor och omsorg som har sitt ursprung i vår kristendom, i vår kyrka. Kan ni sluta upp och vara så himla rädda för allt som har med tro, Gud och religion att göra? Nervärdera inte barnen och deras tankar, längtan och önskningar... 

* Allt tjafs om en simpel julkalender -- samma sak här, uppror för att barnen lekte "anden i glaset" -- men skärp er! Varför tror vi att den andliga världen är farlig...och dessutom mörk....? Är det inte alldeles galet mörkt i den här världen med alla krig och allt våld?? Vad håller ni på med, släpp taget om rampen och kasta er in!

* Allt tjafs om att pepparkaksgubbar inte får finnas i ett luciatåg, för någon kan ta illa vid sig utifrån rasistiskt perspektiv -- men sluta nu!!!!! Pepparkaksdeg är brun, pepparkaksgubbar är oftast bruna av bruna degen, människor har olika hudfärger, men ingen kan väl bli rasdiskriminerad över en kaka??????? Då måste vi ta bort en massa saker i vår värld, för då funkar det inte med röda geléhjärtan, vita drömmar, gula lussebullar etc etc, eller...?

* Åsså allt trams för övrigt om än det ena, än det andra, allt från idioter till politiker till människor som far illa i vårt samhälle, för att andra människor fattar konstiga beslut -- jag bara undrar -- kan inte vi i Sverige sansa oss en smula och leva ett liv som är gott för alla?! Hur svårt ska det vara....?

Jag blir trött....

KOM IGEN NU SVERIGE -- VÄX UPP!

Inga kommentarer: