12 mars 2011

Tsunami och härdsmälta


Jordbävningen och Tsunamin i Japan bringar en stor hjälplöshet! Helt otroligt hur moder jord reagerar och skakar om oss bokstavligt! Seismologisk aktivitet är ju inte ovanlig såklart och har alltid förekommit på den här jordkulan. Men konsekvenserna blir såklart större ju mer vi exploaterar jordskorpan, många drabbas, mycket förstörs...Och jag tror ju att vi också "leker med elden" och bidrar till en del av det som sker när vi tömmer jordens resurser, när vi tänjer på gränserna....!
Läser nu på morgonen att det är risk att det skett härdsmälta i kärnkraftverken där i Japan, Fukushima-katastrofen kommer den att heta i historien...radioaktiv ånga går ut i luften....och minnena kommer tillbaka från 1986 då Tjernobyl-olyckan skedde och vilka konsekvenser den fått för lång tid framåt med nedfall av radioaktiv strålning och förhöjda becerel-värden i allt!

Dagens tanke....om hur vi tömmer resurserna....vet ni att om vi slår ut vår förbrukning av jordens resurser bildligt på ett år, så har vi tagit allt som går redan den 21 augusti, sen lever vi på "kredit" resten av året....och krediten kommer inte vi att betala av, det ska våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn ta hand om...vilken usel present att ge i arv!!

Inga kommentarer: